Külföld

Obamáról neveznék el a Trump-torony tömbjét

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.14 | 10:15

Az utcanév-változatást kérő petíciót már 65 ezernél is többen írták alá! Ha ez összejön, az elnöknek szoknia kellene az új New York-i címét.

Felmerült, hogy azt az útszakaszt, ahol a Trump-torony áll, át lehetne nevezni az előző elnök tiszteletére. Így ha a most regnáló államfő, Donald Trump erre a New York City-beli címre kérne fuvart vagy küldeményt, akkor Barack Obama nevét kellene megadnia.

via GIPHY

Már 65 ezernél is több aláírást szerzett az ügy érdekében egy 56 éves hölgy, aki még 2018-ban indította el a kampányt. Elizabeth Rowin először csak poénnak szánta a kezdeményezést:

Láttam egy humoristát a tévében, aki azzal viccelődött, hogy az őrületbe lehetne kergetni Trumpot azzal, ha az elődjéről neveznék el a tornya utcáját. Belegondoltam, miért is ne tegyünk így?

Rowin a városi tanács több tagjával is egyeztetett a módosítás feltételeiről, és azt a választ kapta, hogy ha eléri a kellő számú szignót, akkor zöld utat kaphat a projekt. A Trump-torony aktuális címe a 725 5th Ave, melyből így Barack H. Obama Avenue 725 válhatna.

A Moveon.org-on található felhívás kitér arra is, hogy Los Angeles önkormányzata már hajlandó volt elismerni az előző elnök érdemeit, ugyanis a belváros-közeli 134-es út egy szakasza egy ideje már Obama nevét viseli. Hozzáteszi, hogy a világválság és Oszama bin Laden leküzdésében is kulcsszerepet játszott a politikus, illetve botrányoktól mentesen volt képes regnálni.

A petíció azt nem veszi figyelembe, hogy nagy emberek halála után szokás róluk utcát elnevezni – ám ebben az esetben a lakosság zöme is kivételt tenne. Ha a bürokratikus köröket sikerül megfutni, akkor már csak a polgármesteren múlik, kaphat-e új címet az a háztömb, teszi hozzá a Fox News.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.