Külföld

Egy döglött tehén lóg alá egy étterem plafonjáról, a vegánoknak nem tetszett

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.28 | 16:23

Na nem csak úgy öncélúságból. Van mögötte komoly üzenet is.

Az ausztráliai Adelaide-ben található az a pizzéria, aminek plafonjáról jelen pillanatban is egy a hátsó lábainál felakasztott, döglött tehén lóg. Az Etica nevű étterem tulajdonosai, Federico és Melissa Pisanelli szerint mindez fontos és nemes célból történt: “fel akarjuk hívni az emberek figyelmét arra, hogy tudniuk kell arról, honnan  származik mindaz, amit megesznek.”

A mennyezetről lógó tehén látványa több embert sokkolt, ízléstelennek bélyegezték a morbid díszítőelemet, majd pár vegán aláírásgyűjtést indított azért, hogy levetessék azt, 5000 ember csatlakozott is a petícióhoz. Az étterem azonban nem volt hajlandó levenni, mondván, hogy ez egy jószándékú akció: szeretnék elérni azt, hogy mindenki legyen tudatos ételfogyasztó. Ha eszel is húst, tudd, hogy az honnan származik. Például ne egy olyan helyről, ahol rosszul bánnak az állatokkal.

Who says cows can’t fly! @etica.pizza #tasty #pizza #orderbythekilo #familymeal #flyincow #adelaide #seesouthaustralia

Peer Norsell (@pnvision) által megosztott bejegyzés,

He mooed we must fight, escape or we’ll die Cows gathered around, cause the steaks were so high. Bad cow pun. Bad cow pun.

Phelix Lancarstensen (@langdon_q_badger) által megosztott bejegyzés,

Válaszukban kitértek a 8 évesen elpusztult tehénre is, ami egy nomrálisan működő gazdaságban élt jó körülmények között, tejet adott, és miután levágták, a húsát elfogyasztották. A bőrét pedig megkapta az étterem, hogy a plafonról alálógva hirdesse az állatok jogait és az élelmiszerek eredetének fontosságát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.