Külföld

Az angolok azt szeretnék, ha Sir David Attenborough arcképe kerülne az új 50 fontos bankjegyre

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.17 | 15:23

Nemrég vonták ki a régi 50 fontost a forgalomból, és még pár másik pénzt is. Úgy volt, hogy végleg, de az angol pénzügyminiszter most bejelentette, hogy az 50 fontos bankjegyet egy másikkal fogják pótolni. El is indult a közvéleménykutatás, hogy ki kerüljön rá.

Fotó: Yui Mok (POOL / AFP)

A természetfilmes legendának, Sir David Attenborough-nak világszerte és hazájában is óriási kultusza van, mély tisztelet és rajongás övezi a fiatalok és az idősek körében egyaránt. Ennek köszönhető, hogy a britek nagyrésze őt látná legszívesebben az új 50 fontos bankjegyen. Korábban egyébként fontos történelmi személyiségek kerültek a pénzekre, mint például Sir Winston Churchill, Charles Darwin és Jane Austen. A Bank of England szerint mindig olyan embereket választanak, akik a fejlődésben hisznek, figyelnek a szavára az emberek, és olyan értékeket képviselnek, melyek építően hatnak az Egyesült Királyságra. Sir David Attenborough pont ilyen személy.

A twitterezők máris őt vizionálják a pénzre, nem véletlenül. Tavaly, amikor az új 20 fontosra kerülő személyiség volt a kérdés, egy közvéleménykutatáson a veterán tévés nyert a szavzatok 40%-val, őt pedig olyanok követték a sorban, mint JK Rowling, Charles herceg és Richard Branson. Végül az a döntés született, hogy az angol romantikus festő, J.M.W. Turner portréja szerepel majd a 2020-ban bevezetésre kerülő új 20 fontos bankjegyre. Arról tehát lecsúszott Sir David, de most újra esélyt nyílt arra, hogy egy bankjegyre kerüljön a Természet legnagyobb barátja.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Uncategorized
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 24.