Külföld

Harry Potter kutyaosztályozás, te Griffendél vagy Hugrabug típusú kutyust fogadnál örökbe inkább?

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.04 | 14:13

Ez a floridai menhely a jellemük alapján sorolja varázslóházakba az állatokat.

A Mashable szerint nem kellene kisajátítanunk a jogot arra, hogy csak mi, emberek lehessünk varázslók. Az amerikai Pet Alliance of Greater Orlando állatmenhely az alapján sorolja be védenceit, hogy milyen a személyiségük. A Harry Potter-regényekből ismert Roxforti házak sémáját veszik alapul, mert szerintük a kutyusok sem kerülhetik el mágikus sorsukat.

 

A bátrak a Griffendél-(kutya)házba kerülnek, a hűségesek a Hugrabug-alomba, míg az okosak a Hollóhát-ólat erősítik, a ravaszak pedig a Mardekárba jutnak.

Itt nincs szükség Teszlek Süvegre: az állatok egymással, illetve a játékokkal való viselkedése alapján születik meg a beosztás. A floridai menhelyen a legtöbb kutya Hugrabug, míg a cicák inkább a Slytherin vonalat erősítik.

Amint az állat sorsa eldőlt, színes sálat kap, és a jellemzőivel teli adatlapot, mely megkönnyíti a leendő gazdiknak a választást. Azon kívül, hogy a kutya karaktere is jobban hangsúlyt kap így, még azokat a sztereotípiákat is igyekszik leküzdeni ez a kezdeményezés, ami a fajta alapú megkülönböztetéssel, rangsorolással jár.

Amióta bevezették ezt az osztályozást, az érdeklődés meg is nőtt a jószágok iránt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló