Külföld

Külön-külön emlékezett a háborúk hőseinek emléknapján Donald Trump és Joe Biden

  • Szerző:nuus
  • 2020.11.12 | 14:48

Veteránokra emlékeztek szerdán.

Külön-külön emlékezett a háborúk hőseinek emléknapján Donald Trump amerikai elnök és demokrata párti kihívója, Joe Biden szerdán.

A Veteránok Napja szövetségi emléknap az Egyesült Államokban, és november 11-én tartják. A háborúkban elesett amerikai katonák emléke előtt tisztelegnek ezen a napon. Donald Trump elnök a szövetségi fővárossal, Washingtonnal szemben, a Potomac virginiai partján fekvő arlingtoni nemzeti sírkertben rendezett emlékünnepségen vett részt.

Az amerikai elnök a november 3-án tartott választások óta először jelent meg nyilvános rendezvényen. A zuhogó esőben – a felesége, Melania Trump és Mike Pence alelnök kíséretében – koszorút helyezett el az ismeretlen katona emlékművénél. Később a Twitteren azt írta: “fáradhatatlanul harcoltam Amerika veteránjainak megsegítéséért”. Majd hangsúlyozta, hogy “fáradhatatlanul dolgoztam e nagyra becsült emberek egészségének, jólétének és gazdasági felvirágzásának biztosításán”.

Joe Biden Philadelphiában, a koreai háborúban (1950-1953) elesett katonák emlékművénél koszorúzott feleségével, Jill Bidennel. Majd ezt követően Twitter-bejegyzésében szintén a veteránokhoz intézett üzenetet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló