Külföld

Közlekedési káoszba fulladt a polkorrekt hóeltakarítás

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.13 | 13:37

A stockholmi önkormányzat találta fel a gender-szempontok szerint végzett hókotrást. Nem, nem arról van szó, hogy a nők is lapátoljanak havat, hanem arról, hogy hol kezdik. Az időjárás viszont nem volt tekintettel a gender-szempontokra.

Picture taken on November 9, 2016 shows cars covered with snow in Sundbyberg near Stockholm.  / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
A behavazott Stockholm. Fotó: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND

A svédek mindig is vevők voltak a politikailag nagyon korrekt dolgokra, de a főváros önkormányzatának szocdem-zöld vezetése kissé túltolta a dolgot: feltalálták a gender, vagyis nemi szempontból egyenlő hóeltakarítást. Ez azt jelenti, hogy először a járdákat, kerékpársávokat és tömegközlekedési útvonalakat kezdik megtisztítani. Ez még nem lenne nagy baj, de a magyarázat legalábbis furcsa: a férfiak ugyanis állítólag nagyobb arányban vezetnek, míg a nők gyalogolnak vagy buszoznak, ezért az új metódus „egyformán biztonságos” közlekedést kínál mindkét nemnek.

Persze ilyenkor szokott szembejönni a valóság: csütörtökön és pénteken az évszázad hóesése érkezett meg Stockholmba és környékére. Nem jártak a buszok és vonatok, bedugultak az autópályák, egyszóval eljött a közlekedési őskáosz. Ebben a helyzetben nem kellett nagy antifeministának lenni ahhoz, hogy az ember viccet csináljon a gender-szempontú hókotrásból, még a liberális lapok is ezen röhögtek. Meg Daniel Helldén közlekedési tanácsnokon, aki komoly fejjel tudta lenyilatkozni, hogy nem a gender-hókotrás a hibás, sőt, az még nem is valósult meg igazán, mert a járdák még mindig járhatatlanok.

Forrás: TheLocal.se


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló