Külföld

Kanada készen áll, hogy hozzájuk csatoljanak néhány amerikai államot

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.14 | 10:50

Donald Trump elnökké választásán olyan sok amerikai megrettent, hogy összeomlott a kanadai bevándorlási hivatal honlapja. A kanadai Twitterezők láthatóan befogadók lennének a politikai menekültekkel.

Elméletileg nincs akadálya, hogy amerikai államok kiváljanak a föderális országból (bár legutóbb is mi lett belőle, mikor megpróbálták). Bizarrnak hangzik az ötlet, de felkapott téma lett, a kanadaiak és az érintett amerikaiak is komolyan gondolják.

Clinton toronymagasan megnyerte magának a nyugati partot – ezekből az államokból (Kalifornia, Nevada, Oregon és Washington) mennének a legtöbben Kanadába. Ezen a térképen ugyanakkor a szintén „liberális” az észak-keleti államok (New York, Massachusetts meg a reszli) is Kanadához kerülnének:

Brexit után szabadon: a #Calexit hashtaget használva gyűlnek a posztok bizonyos államok kiválásáról. Ez a felhasználó azt írja, hogy szívesen látná az amerikaiakat.

Ő egészen költőien fogalmazta meg a dolgot: „Tárt karokkal várlak titeket Kanada liberális keblei közt.”

Ez a felhasználó megmondja a tutit: Kanada, Oregon és Washington összeolvadásából új államot vagy kanadai tartományt képzel el. A kezdőbetűiket összeolvasva Cow-nak, azaz Tehénnek nevezne el az új entitást.

El lehet innen menni! - nem mondott ilyet Trump, de vicces lenne, ha mondott volna. Kép: Scott Eisen/Getty Images
El lehet innen menni! – nem mondott ilyet Trump, de vicces lenne, ha mondott volna. Kép: Scott Eisen/Getty Images

(Forrás: Independent, nyitókép: Twitter/ChadHarrisBC)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló