Külföld

Esküdöztek az orvosok, hogy a Hamasz nem használta a kórházat, most kiderült az ellenkezője

  • Szerző:nuus
  • 2023.11.20 | 14:48

Napvilágra került egy videó, amin világosan látszik, hogy a terroristák a túszokat a kórházban bújtatták, és ők maguk is az Al-Sifában kerestek menedéket.

Az Al-Sifa kórház egy biztonsági kamerája rögzítette azt a tragikus eseménysort, amikor terrorista csoportok több, Izraelből elrabolt foglyot hurcoltak végig az épület folyosóján – számol be a The Sun.

Az izraeli hadsereg által nyilvánosságra hozott felvételek alapján az Al-Sifa kórház valószínűleg a Hamasz egyik katonai központja volt, ahol túszokat tartottak fogva és fegyvereket tároltak – dacára annak, hogy a kórházban megbúvó orvosok tagadták eddig, hogy a Hamasz nálunk járt volna.

Az IDF sajtótájékoztatóján bemutatott biztonsági felvételeken látható, ahogy október 7-én izraeli katonai járműveknek álcázott gépkocsikkal és más járművekkel több túszt hurcolnak a kórházba. A szóvivő kiemeli, hogy ezek a felvételek bizonyítják, hogy a Hamász civilek közé bújik, így használva őket emberi pajzsként.

Izraeli források szerint a Hamász 242 embert rabolt el, köztük gyerekeket, nőket, időseket és külföldi állampolgárokat az október 7-én végrehajtott terrortámadás során. Ezen túlmenően több mint 1200 ember vesztette életét, és közel ötezer sérültet regisztráltak az események során.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Hoppá, Tolvai Reni szinte meztelen!
  • szerző:nuus
  • 2023. 11. 17.