Külföld

Egy kólibaktériummal fertőzött fejes saláta miatt adtak ki figyelmeztetést

  • Szerző:nuus
  • 2018.11.22 | 12:18

Az Egyesült Államokban.

Kólibaktériummal fertőzött fejes saláta került forgalomba az Egyesült Államokban, az országos járványügyi központ figyelmeztetést adott ki.

A járványügyi központ (CDC) arra kérte az amerikaiakat, hogy amennyiben fejes salátát vásároltak, okvetlenül dobják ki, fertőtlenítsék a polcot, ahol tartották, mert eddig tizenegy tagállamban több mint harmincan betegedtek meg a kólibaktériummal fertőzött salátától. A CDC közleménye arra figyelmeztette a lakosságot, hogy még azokat az előre elkészített salátás zacskókat is semmisítse meg, amelyekben más zöldség mellett előfordul fejes saláta is. Az élelmiszerboltok polcairól bevonták a fejes salátát.

Az utolsó megbetegedést október 31-én észlelték, jelenleg 32 embert kezelnek és közülük 13 beteget kórházban ápolnak. A fertőzött zöldséget Wisconsinban, Illinois-ban, Michiganben, New Hampshire államban, Massachusettsben, Connecticutben, New Yorkban, New Jerseyben, Marylandben, Ohióban és Kaliforniában találták. Az FDA tudatta azt is, hogy fertőzött saláták kerültek forgalomba a szomszédos Kanadában is.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló