Külföld

Egy nő 60 ezer dollárt gyűjtött össze egy hajléktalan számára, mert az segített neki

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.23 | 11:45

Vannak még jóemberek, akik miatt mégse érezzük azt, hogy a világ egy nyomorult hely.

Szinte népmesébe illő a történet. Megható, példaértékű és visszaadja a hitet az emberekben. Jó, ez utóbbi lehet, hogy egy cseppet túlzás, de az biztos, hogy bizonyítja, hogy a sok-sok önző és érzéketlen tuskó mellett azért még léteznek a jóemberek is.  Na de, mi is történt pontosan?

Egy New Jersey-i, 27 éves nő, Kate McClure Philadelphia közelében haladt az autójával, a 95-ös országos autópályán, amikor kifogyott a benzin a kocsijából. A csomagtartóban sem volt egy kannányi tartalék sem. Gondban volt. Mígnem egyszer csak megjelent a mentőangyala egy 34 éves hajléktalan képében. A férfi, bizonyos Johnny Bobbitt Jr. elsétált a legközelebbi benzinkúthoz, és a saját, utolsó 20 dollárjából vett a nőnek benzint. Akinél viszont nem volt kápé, amiből vissza tudta volna fizetni az önzetlen kölcsönt.

A dolog nem hagyta nyugodni, ezért később még többször visszatért a helyszínre, ahol a hajléktalan férfi éldegélt, és vitt neki pénzt, ruhát meg élelmiszert is. De nem állt meg ennyinél. Néhány látogatás után regisztrált egy adománygyűjtő oldalra, hogy összegyűjtsön a férfi számára 10 ezer dollárt, amiből például lakást tud magának bérelni. A történetük azonban annyira megindította az embereket, hogy rekordidő alatt kétezren küldtek pénzt a férfinek, és több mint 60 ezer dollárt gyűlt neki össze. A nő személyesen vitte el Johnny Bobbit Jr.-nek a pénzt, aki ma már biztos, hogy nem hajléktalan. Jó tett helyébe jót várj, s olyan történik veled, mint a mesében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.