Vizuál

Elkészítette a világ talán legnagyobb festményét, és most gyermekszervezeteket támogat vele

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.28 | 13:48

Sacha Jafri 4500 liter festéket használt a képhez.

Sacha Jafri festőművész a dubaji Atlantis szálloda báltermében dolgozik a The Journey of Humanity című képen, amelynek bevételéből a UNICEF, az UNESCO, a Global Gift Foundation és dubaji jótékonysági szervezetek részesülnek majd. Jafri, aki a pandémia miatti karantént az Egyesült Arab Emírségekben töltötte, a világ minden tájáról érkezett gyermekrajzokat is beillesztette rendhagyó projektjébe. A világrekorder nagyságú festmény témája a kapcsolat és az elszigeteltség.

„A gyerekeknek nincsenek eszközeik hozzá, hogy megküzdjenek mindazzal, amivel most a pandémia miatt szembesülnek. Azért találtam ki, hogy ezen a módon lehetőséget adjak nekik érzelmeik kifejezésére”

– magyarázta a művész.

A festmény, amelynek elkészítéséhez Jafri hat hónap alatt 4500 liter festéket és ezer ecsetet használt el, elkészülte után bejárja az Egyesült Arab Emírségeket. A művész elmondta, hogy 25 év alatt teremtett kapcsolatait használja fel a kezdeményezésben, hogy sikerüljön előteremtenie a célként kitűzött 30 millió dollárt. Az árverést Dubajban rendezik meg decemberben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.