Vizuál

Perverz művészet: zsírszoborra gyűjt pénz két holland művész

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.04 | 18:20

Mit zsírszoborra! Zsír hegyre! Zsír szigetre! Egy londoni trutyiszörny indította be a fantáziájukat, most megcsinálják a sajátjukat.

2013-banegy busz méretű zsírtömböt kellett eltávolítani London csatornarendszeréből, mert teljesen eltömítette a rendszert. A megszilárdult olajokból és zsiradékokból, valamint babafenéktörlőből álló trutyiszörny beindította két fiatal holland képzőművész, Mike Thompson és Arne Hendriks fantáziáját, akik elhatározták, hogy megépítik a saját zsírhegyüket, ami a Titanicot kidöntő jéghegyhez hasonlóan lebegne a vízben. A zsírhelyet apró cseppenként építenék hatalmassá kiállítási helyén, Amsterdam kikötőjében:

A páros a Kickstarteren akarta összegyűjteni a megvalósításhoz szükséges pénzt, ez azonban nem jött össze nekik egyelőre. Amsterdam városával viszont állítólag már előrehaladott tárgyalásokban állnak, és a tervek szerint pár év múlva elkészülhet az úszó zsírhegy és a köré épített installáció, amit az alkotók találkozóhelynek képzelnek el a város lakói számára. Az ő olvasatukban a zsír nem más, mint korunk egyik leghétköznapibb anyaga, így a folyamatosan növekvő zsírhegyet lényegében a modern társadalom szimbólumának szánják.

(forrás: Inverse.com)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.