BabaMama

Igyanak-e sört, és ha igen, milyet igyanak a szoptatós anyák?

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.05 | 10:09

A mérsékelt, alkalomszerű szeszfogyasztás szoptatás idején nem árt, hanem használ - állítják a tudósok. De mégis mit igyanak a friss anyák, ha már?

A Guinness nevű sör a világ egyik legnépszerűbb itala 1821 óta. Évtizedek óta hallunk arról, hogy a termék a benne található antioxidánsok miatt különösen jót tesz a szervezetnek, különösen szoptatós anyáknak ajánlják előszeretettel. De vajon mi ebből az igazság? Egy friss kutatás most ezt vizsgálta.

„A legtöbb sör bőségesen tartalmaz antioxidánst, B vitamint, rostokat, és egyéb tápanyagokat, a Guinness azonban különösen gazdag mindezekben” – mondja a kutatást vezető Dr. Charlie Bamforth, a University of California munkatársa.

A Guinness a szakember szerint azért különösen ideális ital szoptatós anyák részére, mert folsavat is bőven tartalmaz: egyetlen doboz 12,8 mikrogramm folsavat tartalmaz, ami a napi szükséges bevitel 3,2 százalékát jelenti.

További előnye, hogy a Guinness kalóriatartalma is viszonylag alacsonynak mondható, csupán 126 kalóriát tartalmaz, míg a Heinekenben 146 kalória található, a Stella Artoisban pedig 156.

Az ír sör emellett vasban is gazdag, egyetlen pohár a napi vasszükséglet 3 százalékát fedezi.

Ezzel együtt persze a Guinness alkohol, tehát túlzásba vitt fogyasztása óriási terhet ró a májra. A mértéktelen fogyasztás heti 15 italnál kezdődik férfiak esetében, míg nőknél a 8 a limit.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.