BabaMama

A 35 éves Carrie Underwood terhessége kavart pár hullámot

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.01 | 14:22

A gyermekvállalás ebben a korban - a közhiedelemmel szemben - okés.

Carrie Underwood 35 évesen bejelentette, hogy ezennel lemond arról a vágyáról, hogy nagycsaládja legyen. Aztán nem sokkal később kiderült: ismét babát vár. De aki csak a negyvenes éveiben vállal gyereket, az sem szokta megbánni, sőt.

 

View this post on Instagram

 

Congratulations, Carrie! -TeamCU http://smarturl.it/BBCRYPRETTY

A post shared by Carrie Underwood (@carrieunderwood) on

Ha a Grammy-díjas énekesnő kinyitja a száját, akkor nem csak az éneklés miatt figyelünk rá, hanem tud olyat mondani is, ami betalál. Nemrég a Redbook magazin-beli címlapsztoriban elárulta, hogy a férjével azon szomorkodnak, immáron elszalasztották a nagycsalád lehetőségét.

Isaiah Michael nevű kisfiuknak már nem lehet vértestvére, ugyanis Underwood betöltötte a 35-öt. Így Mike Fisherrel utánanéznek a szóba jöhető lehetőségeknek. Ilyen például az örökbe fogadás.

Sokak szerint az énekesnő túlzásba esett: az ő korában még simán ki lehet hordani egy gyermeket. És az élet is rácáfolt: már éppen elengedte volna a várandósságot, mikor kiderült: ismét megfogant.

 

View this post on Instagram

 

10 year anniversary #OprySelfie @opry ❤️❤️❤️

A post shared by Carrie Underwood (@carrieunderwood) on

Igaz, jelenleg még tartja magát az a hivatalos álláspont, hogy aki betölti a 35-öt, az az ideális szülő kort maga mögött hagyta. A valóság ezzel szemben az, hogy igenis képesek még világra hozni ép babákat a 35+os nők is. Hiba és felelőtlenség azt terjeszteni, hogy ez után a kor után már csak az örökbefogadás lehet jó döntés.

via GIPHY

Mindenki ismer a környezetében szép számmal olyan anyákat, akik a harmincas éveik második felében, vagy egyenesen 40 felett váltak szülővé. A modern orvostudomány rengeteget segít az ilyen várandós esetekben, és a magzat folyamatos figyelemmel kísérése is erősen javallott. Akik negyvenesen vállalták a gyermekáldást, semmiért nem csinálnák azt vissza.

Dr. Juli Fraga, egy san fransiscoi pszichológus, akinek szakterülete a nők optimális reprodukciós időszaka, megérti, hogy Underwood miért nyilatkozott úgy, ahogy – viszont ellensúlyozná is a felkavaró mondatokat.

Természetes az, ha a kései terhesség aggaszt valakit, de egy 35 éves mai nő teljesen egészséges még, és általában nem gond számára kihordania a kisbabáját. A mesterséges megtermékenyítési módok, vagy a béranyaság is sokak számára nyújtanak esélyt a családalapításra.

Fraga szerint az énekesnő bepánikolt, mert valószínűleg a régi nóta járt a fejében: hogy 35 felett már nem termékeny a szervezete.

 

Ezt a félrevezető, kulturális üzenetet ideje volna már elhagyni. Hogy ketyeg az óra, az rengeteg nőben okoz indokolatlanul feszültséget. Az énekesnő is számos visszajelzést kapott, és a rajongók nyomására elismerte, hogy tévedett. Ha Brigitte Nielsen 54 évesen szülhet, akkor a 35 miért olyan mumus szám?

A tendencia

jelenleg a 40-es nők malmára hajtja a vizet: a leggyorsabban növekvő szülőcsoport éppen ez a korosztály. Furcsa, hogy Underwood figyelmét ez elkerülte. Ráadásul hosszabb az életünk is – látni fogjuk felnőni szemünk fényét. A New England Centenarian Study megállapította, hogy a 4 X felett szülő hölgyek négyszer esélyesebbek megélni a 100. szülinapjukat, mint azok, akik korábban lebabáztak.

Fiatalabbnak és boldogabbnak érzi magát

az, aki bevállal egy gyerkőcöt 40 felett – a fia/lánya egészen egyszerűen mozgásban tartja a teljes lényét. Egy tanulmány szerint a családdal járó pozitív hozzáállás segíti a boldogságot, a teljes életet, és így az élettartam meghosszabbodását is.

Okosan szülni

Egy olyan kutatás is készült, mely a negyvenes nők hormonjait vizsgálta, és az jött ki, hogy akik ekkor szülnek, azoknak inkább az előnyére vannak a vérben cikázó kémiai anyagok. A problémamegoldás, az érzelmi kiegyensúlyozottság és a memória is a csúcsra jár ilyenkor. A Parents.com reméli, hogy Carrie most első kézből tapasztalja meg, hogy 35 után is van élet, és más hangszínnel énekli majd a Mama’s Songot is.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.