Femin

5 dolog, ami baromira nem oké egy kapcsolatban

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.15 | 17:33

Talán úgy tűnik, néha belefér, de nagyon nem. Tabulista a szexmegvonástól a telefon átvizsgálásán át az érzelmi zsarolásig.

1. Amikor a szex fizetőeszközzé válik

Mosogatásért cserébe jár, de ha későn jöttél haza és nem szóltál, megvonjuk. Most őszintén, de milyen üzenetet küld ez a fajta kufárkodás az élvezetekkel? Egyértelműen azt, hogy a dolog egyoldalú: a másiknak jó, neked viszont (már egy ideje ) púp a hátadon. Ha a második tagmondat igaz, mielőbb üljetek le megbeszélni a dolgokat, hogy (újra) élvezetes legyen az együttlét, ne pedig fizetőeszköz a hatalmi demonstráció szimbólumaként.

via GIPHY

2. Az exek állandó emlegetése

Ha nem kiskorúként találkoztok, valószínűleg mindkettőtöknek múltja van, így érthető, hogy ebben bizonyos élmények a volt kedveshez köthetők. Ezt egyrészt kénytelen vagy a fogadói oldalról higgadtan és racionálisan kezelni (ami elmúlt, elmúlt), másrészről viszont eszméletlenül fontos, hogy egyikőtök se lovagoljon állandóan az ex-témán. Ha folyton szidod és sebeidet nyalogatod, az azt a hatást kelti, hogy még nem vagy túl a történeten, ha viszont nosztalgikus hangon a jót és a szépet emlegeted, megint csak párodat taposod a földbe ezzel.

via GIPHY

3. Kutakodás a másik telefonjában, emailjei között

Azt gondolnánk, egyfajta evidencia, hogy a párod személyes dolgai között nem turkálsz, de gyakran értelmes, egészséges gondolkozású felnőtt emberek is lebuknak azzal, hogy „egy kicsit szétnéztek” párjuk Facebook archívumában. Az igazság az, hogy nincs olyan körülmény, amely indokolttá tenné az ilyesfajta kutakodást: ha bizonytalan vagy, vagy a pároddal kell egy kiadósat beszélgetned, vagy komoly terápiára van szükséged – esetleg mindkettő. A kutakodás állati ciki, és csak ront a kettőtök feszülő bizalmatlanságon. És hát nem érzed, mennyire megalázó rád nézve is?

via GIPHY

4. A szándékos játszmázás

Oké, a legtöbb játszma kétségkívül tudatalatti folyamatok eredményeként jön létre: például nem tudjuk kezelni a minket ért vélt vagy valós sérelmet, ezért tisztázás helyett vonogatjuk a vállunkat, hogy „nincs semmi bajom”, de előfordul, hogy direkt megyünk bele a kegyetlen játékba, hogy ezzel fájdalmat okozzunk. Ebbe a kategóriába tartozik többek között az is, amikor szándékosan flörtölünk a kedves legjobb barátjával, esetleg főnökével, és elégedetten nyugtázzuk, hogy sikerült komplett hülyét csinálni belőle. Helló, nem középsulisok vagytok már, feltűnt?

via GIPHY

5. Az érzelmi zsarolás

Alapvetően a játszmázás tárgykörébe tartozik, de mivel baromi gyakori, megérdemli, hogy külön is beszéljünk róla. Ez az a fajta passzív-agresszív kommunikáció, amikor módszeres bűntudatkeltéssel és a manipuláció különféle eszközeivel igyekszünk valamire rávenni a másikat, méghozzá általában sikeresen, hiszen ő ösztönösen arra vágyik, hogy nekünk jó legyen. Az érzelmi zsarolás, veszélyes, destruktív és minden kapcsolatnak – nem csak a párkapcsolatnak – árt. Felejtsd el!

via GIPHY

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló