Femin

A tudomány szerint az anyáknak igenis jár a masszázs!

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.22 | 16:18

Egy felfrissült kismama jobban teljesít.

Az anyák egyik legnagyobb feladata az, hogy megtanulják, hogyan bánjanak jól – önmagukkal is. Mindenki mással kedvesek vagyunk, az igényeiket respektáljuk, és pont magunkkal nem? Ha viszont törődünk a testünkkel-lelkünkkel, azt az egész család megérzi, méghozzá pozitívan. Így is gyakran a józan eszünk a tét, a depresszió és az üvöltő gyerek közt evickélve. Már mikor azon vacillálsz, hogy megszoksz, vagy megszöksz, akkor jön a csoda: a masszázs.

via GIPHY

Nem olyan illatgyertyás, halk zenés relaxálásra kell gondolni, amitől beájulsz, mert már amúgy is kialvatlan vagy. Ennél többről van szó: egy alapos masszírozás a szerotonin és a dopamin szintjét növeli meg, mely hormonok azt garantálják, hogy jól érezd magad a bőrödben. Akad némi endorfin is, mely a folyamat során jön létre – így a boldogság pláne biztosított.

via GIPHY

Pörögsz utána, mintha hasfájósra nevetted volna magad, vagy kávét szippantottál volna fel az orrodba. Ha a folyamatos otthoni stressz miatt a srácaid is egy kiégett, zsémbes családanyát látnak, akkor a hangulat rájuk is átragad:

ha anya nem boldog, akkor senki sem az.

Ne legyél az, aki átragasztja a sok negatívumot a környezetére: szabadulj meg a frusztrációdtól. Ha csak egy órányi masszázst is ki tudsz harcolni, már nyert ügye van mindenkinek. Nem önzés – ez a fennmaradásod kulcsa! Ha drágának találod, akkor keress olyat, aki most tanulja, hogy gyakorolhasson rajtad, javasolja a kitchenfunwithmy3sons.com.

 

via GIPHY


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.