Gamer

Videójátékkal a depresszió ellen – Ezek a játékok segíthetnek

  • Szerző:nuus
  • 2019.03.25 | 15:52

Szerencsére egyre több olyan játék van, amelynek témája a mentális betegség.

Korábban több kutatás is kimutatta már, hogy vannak olyan videójátékok, amelyek csökkentik a depresszió kialakulásának esélyét és a szorongásos tüneteket. A kutatók tudományosan is kimutatták, hogy sokat segíthet az ilyen betegségek megelőzésében, ha az ember rendszeresen játszik olyan játékokkal, mint például a Bejeweled 2, a Peggle vagy a Bookworm Adventures.

Nemrég egy Celeste nevű játék tette a depressziót és a szorongást fő témájává – ebben a játékban belebújhatunk egy depresszióval küzdő főhős életébe, de ott van például a Night in the Woods and Pry vagy a fikciós Depression Quest, amelyben szintén egy szorongással bíró főhős cipőjében járhatunk.

Tavaly jelent meg az Electronic Arts fejlesztésében a Sea of Solitude, ami a magányról és a teljes elidegenedésről szól.  Ez egy nyílt világú kalandjáték, amely egy elárasztott világban játszódik. A főhőse Kay, aki maga is szörnyeteggé kezd változni, ahogy egyre mélyebbre jutunk a játékban. A játékosok fő feladata pedig az, hogy megfejtsék a depresszió okát – és ez közvetetten talán segíthet a depresszióval küzdő embereknek is. Már akik fogékonyak az ilyen játékokra.

És aki nem fogékony rá, annak sem kell búsulnia. A banán is simán jó lehet depresszió ellen, sőt, a mediterrán étrend is megér egy misét, de a közösségi média hanyagolása is segíthet. Persze először nem árt megtudni, hogy egyáltalán van-e depresszió, amit le kell nyomni:

Igen, ez is utalhat a depresszióra


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Lélek
Egyedülálló apa ismerkedne!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 02.