Szépség

Mi az? Egyesek a szomjukat oltják vele, mások a bőrükre kenik, hogy jobban barnuljanak?

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.19 | 15:48

Ha valamilyen elképesztően morbid, furcsa és lehetetlennek tűnő szépségápolási tanácsot keresel, a jó öreg internet mindig áll a rendelkezésedre. Megint találtunk valamit, ami elvileg működő dolog, sőt, több ezer nő gyakorolja annak érdekében, hogy szép, napbarnította bőrrel dicsekedhessenek.

Nem, ez nem vicc, a kóla tényleg segíthet abban, hogy egyenletesebb, szebb barnaságot érj el napozás közben. Ezt semmiféle tudományos magyarázat nem támasztja alá, de annyian élnek a lehetőséggel, hogy elgondolkodtunk a dolgon. Ha lehet hinni a vállalkozó kedvű, bátor nőknek, a napozás előtt bemasszírozott kóla felélénkíti a bőrt és ragyogóbbá teszi.

Arról mondjuk nem szól a fáma, hogy a darazsakat mennyire vonzza ez a cselekedet.

Reméljük egyáltalán nem kell ecsetelni, hány sebből vérzik ez a gondolatmenet, a naptejet kólára cserélni nemcsak hülyeségnek hangzik, de felelőtlenségnek is, ugyanis kedvenc cukros löttyünk nem véd a Nap káros sugarai ellen. Joshua Zeichner, a New York-i Mount Sinai kórház dermatológusa szerint

bár a kóla tényleg adhat némi színt a bőrnek, ez csak ideiglenes és sokkal több kárt okozhat, mint jót, köszönhetően a szénsavnak, ami eltávolítja az elhalt hámsejteket, így a napsugarak még nagyobb kárt okozhatnak a bőr felszínén.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló