Orosz-ukrán háború

“Hadüzenetet” küldött Dmitrij Medvegyev a Nyugatnak: “Csak sárga-kék fos van immár a fejükben”

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.25 | 10:18

Moszkva korábban többször is fenyegetőzött az ukrán gabonaexportra vonatkozó alku felmondásával.

A volt orosz elnök szerint országa felmondja a gabonamegállapodást, ha a G7 szinte teljes egészében betiltja az Oroszországba irányuló exportot – írja a Népszava.

medvedev

A Kreml korábban többször is fenyegetőzött az ukrán gabonaexportról szóló alku felmondásával. Dmitrij Medvegyev vasárnapi Telegram-bejegyzésében figyelmeztetett, amennyiben a G7-tagállamok betiltják az Oroszországba irányuló exporttevékenységük nagy részét, úgy

Oroszország eláll az ENSZ és Törökország közvetítésével létrehozott ukrajnai gabonamegállapodástól.

A G7 május 19. és 21. között Japánban, Hirosimában tartja idei csúcstalálkozóját. A Kyodo japán hírügynökség pénteken egy meg nem nevezett japán kormányzati forrásra hivatkozva arról írt, a tagállamok azt fontolgatják, hogy szinte teljes körű tilalmat vezetnek be az Oroszországba irányuló exportra.

Erre válaszolt a radikális kijelentéseiről ismert korábbi elnök és miniszterelnök.

„Ezeknek az idiótáknak az ötlete a G7-nél az országunkba irányuló export teljes tilalmára vonatkozóan azért gyönyörű, mert magában foglalja az áruknak az importtilalmát olyan területeken is, amelyek nagyon érzékenynek számítanak a G7 számára. Ebben az esetben véget ér számukra a gabona- és sok más olyan egyezmény, amelyre szükségük van. Úgy tűnik, mostanra már egyáltalán nem maradt agyuk csak sárga-kék fos van immár a fejükben.

Moszkva korábban többször is fenyegetőzött az ukrán gabonaexportra vonatkozó alku felmondásával, április elején például Szergej Lavrov orosz külügyminiszter arról beszélt, kútba eshet a megállapodás, ha nem hárítják el az orosz gabona- és műtrágyaexportot akadályozó tényezőket (magyarul, ha nem oldanak fel bizonyos szankciókat).

Mint arról a Népszava is beszámolt, Ukrajna és Oroszország júliusban, az ENSZ és Törökország közvetítésével állapodott meg az ukrajnai gabonaexport újraindításáról, miután Oroszország blokád alá vonta az ukrajnai kikötőket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.