Sport

Mozognál? Így gyúrtak az amerikai elnökök

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.21 | 07:53

Barack Obama kosarazott, Bill Clinton és George Bush futni jártak. Még Donald Trump is megtalálta magát a golfban, még ha annyira nem is látszik rajta, hogy sportol. Viszont a régebbi amerikai elnökök is szerettek sportolni.

(kép: Pixabay)

John Quincy Adams, az USA 6. elnöke volt 1825 és ’29 között. Reggelente egy sétával kezdte a napot, és ha az időjárás megengedte, úszott egyet a Potomac nevű folyóban.

Theodore Roosevelt a 20. század elején volt a 26. amerikai elnök, és szerette bokszolással tölteni a szabad délutánjait. Még egy szorítója is volt a Fehér Házban, ahova profi küzdősportolókat hívott azért, hogy bokszolni, birkózni és dzsúdózni tanítsák őt.

William Howard Taft közvetlenül Roosevelt után elnökösködött, az ő tevékenysége pedig a túrázás volt. A túrái során a partnerei lóháton követték, Taft a maga 150 kilójával viszont túl nehéz volt a lovaknak. A túlsúly ellenére erős ember volt, a túrázás mellett golfozott és teniszezett is.

Herbert Hoover-nek személyes sportot talált ki az orvosa, amit játszhat. A labdajáték neve Hooverball, ami gyakorlatilag röplabda medicinlabdával. Az biztos, hogy egy 2.5 kilós medicinlabda jobban megmozgatja az izmokat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló