Sport

A kanadai Andreescu lett a női bajnok a US Openen

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2019.09.08 | 11:18

Serena Williams kikapott a döntőben.

A kanadai Bianca Andreescu nyerte meg a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét, mivel a szombati döntőben 6:3, 7:5-re legyőzte a 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williamset.

A kanadai Bianca Andreescu a svájci Belinda Bencic elleni győzelmét ünnepli az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének elődöntőjében a New York-i Flushing Meadowsban 2019. szeptember 5-én.
MTI/EPA/Justin Lane

A hatszoros US Open-bajnok Serena Williams a 24. GS-trófeájára hajtott, amellyel utolérte volna az örökrangsor élén álló ausztrál Margaret Courtot. A 33. GS-döntőjét azonban idegesen kezdte, rögtön elvesztette az adogatását, majd 44 perc elteltével szetthátrányba került. A 37 éves amerikai sztár a folytatásban sem találta a játékát, míg román származású ellenfele 5:1-nél meccslabdáról nem tudta hozni a szerváját. Williams 5:5-re feljött, ám 5:6-nál elbukta az adogatását, és ezzel együtt a mérkőzést is, amely 1 óra 40 percig tartott. A 19 éves Andreescu korábbi legjobb eredménye négy főtáblás szereplésen a második forduló volt GS-versenyeken. Pályafutása harmadik trófeája mellé 3,85 millió dollárt (1,1 milliárd forint) kapott.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló