Sport

Amerikában békések a szurkolók? Nem, a videók szerint már az NFL-ben is terjed a huliganizmus

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.10 | 17:12

Amióta megszerettük és nézzük az amerikai major sportokat, mindig feltűnt, hogy a szurkolók békésen elférnek egymás mellett, bár más csapatoknak drukkolnak. Ez a felvétel, ha nem is szervezett csoportok harcairól szól, de megmutatja: Amerika sem mentes a lelátói erőszaktól.

A világ egyik leghangosabb stadionja a kansasi Arrowhead, főleg akkor amikor a nagy rivális az Oakland Raiders érkezik oda, pláne, ha a tét is óriási. Az AFC West első helyéért ment a két topformában lévő csapat, a Kansas City Chiefs és a már említett oaklandi fosztogatók.

Óriási meccset játszottak, volt puntból visszahordott touchdown, eladott labda, sérülés és mindehhez legalább mínusz hat fok. A végén a hazai csapat örülhetett, huszonegy-tizenháromra nyertek, a stadion szinte felrobbant a hangzavartól. A viszonylag hírhedtnek számító, fanatikus, de nem erőszakos, a vereség miatt bús és valószínűleg fázó oaklandiek közül néhányan nem vették jószívvel a vereséget. Igaz, hogy ki ütött először azt nem lehet megállapítani a felvételből, de annak örülünk, hogy az utolsó mozdulatot már nem rögzítették a végéig. Mit mondhatnánk mást, mint hogy reméljük,ez az eset többet nem ismétlődik meg.

 

Nyitókép:  Kyle Rivas/Getty Images


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló