Labdarúgás

Mennyi pénzt hoz a két Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő a Puskás Arénában?

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.09 | 15:48

A kérdés jó.

Mint az már korábban kiderült, február 16-án az RB Leipzig a Liverpoolt, február 24-én a Mönchengladbach a Manchester Cityt fogadja a Puskás Arénában. Mindkét találkozó zárt kapus, a média is korlátozott számban vehet részt rajta, mindkét meccset este kilenctől rendezik.

Mivel Németország a koronavírus brit mutánsa miatt egyáltalán nem fogadhat repülőket, ezért is került szóba Magyarország, és végül az UEFA ajánlására ezt a két nyolcaddöntőt nálunk rendezik.

Mennyi pénzt hoz mindez?

– tette fel a kérdést a Telex, de sajnos konkrét választ nem sikerült kapniuk.

A Puskás Aréna létesítményvezetője, Mesics Barnabás nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy mennyi nem tervezett pluszbevételt hoz ez a két meccs a Nemzeti Sportközpontoknak (NSK), az országnak. Illetve egy hivatalos választ küldtek a lapnak:

„Az RB Leipzig és a Borussia Mönchengladbach azt követően kereste meg a Magyar Labdarúgó Szövetséget és a Puskás Aréna üzemeltetőit, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a létesítményt a figyelmükbe ajánlotta. Az UEFA ajánlása az eddigi rendezések tapasztalatainak köszönhető: a Puskás Aréna kifogástalan házigazdája volt a Bayern München-Sevilla UEFA Szuperkupának, a Ferencváros Juventus és Barcelona elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésének, számos válogatott összecsapásnak, illetve a Magyar Kupa döntőjének. A pályaválasztó klubok a Puskás Aréna használatáért bérleti díjat fizetnek, és a rendezéssel kapcsolatos valamennyi költség őket terheli.A RB Leipzig-Liverpool és a Borussia Mönchengladbach-Manchester City mérkőzésnek természetesen a magyar hatóságok és az UEFA szigorú biztonsági előírásainak eleget téve, zárt kapuk mögött ad otthont a Puskás Aréna. A csúcsmérkőzések megrendezése így is számos előnnyel jár. Az immár csoportkörön túlmutató BL-meccsek további referenciák, melyek üzletileg is hasznosak újabb rangos nemzetközi kupamérkőzések rendezéséhez. Emellett a Puskás Arénáról, Budapestről és Magyarországról készülő felvételek a televízión, újságokon keresztül világszerte százmilliókhoz fognak eljutni, erősítve azok presztízsét, hírnevét.”

(Telex)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló