Labdarúgás

Cristiano Ronaldo 110. és 111. góljával minden idők legeredményesebb válogatott labdarúgója

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.03 | 16:48

Az Írország elleni 2-1 győzelemmel végződő világbajnoki selejtező mérkőzésen szerzett 110. és 111. góljával a portugál Cristiano Ronaldo megdöntötte a férfi nemzetközi labdarúgásban szerzett gólok világrekordját.

A Gavin Bazunu által kivédett büntetők után a 36-éves játékos a meccs végén két fejesgólt is szerzett, amellyel megdöntötte az eddigi világrekordot. A korábbi rekordot 109 góljával az Irán színeiben játszó Ali Daei tartotta 1993 és 2006 között, amelyet Ronaldo az Euro 2020 során Franciaország ellen szerzett duplájával megismételt. Száznyolcvanadik szereplésével a Manchester United csatára a portugál Sergio Ramos által tartott legtöbb nemzeti színekben játszott mérkőzések európai rekordját is elérte.

A Fifa által idén nyáron ratifikált világrekordot a malajziai Soh Chin Ann tartotta az 1969 és 1984 között játszott 195 mérkőzésével. Ronaldo, aki a Juventustól visszaigazolt a United-hez, valamint Daei a világon az egyedüli két férfi játékos, akik 90 vagy több nemzetközi gólt szereztek.

Nagyon boldog vagyok, nem csak azért, mert megdöntöttem a rekordot, hanem azért is, mert ilyen különleges pillanatban volt részünk” – nyilatkozta Ronaldo az RTE-nek. „Két gól a meccs végén. Nagyra értékelem, amit a csapat tett, végig hittünk benne. Nagyon örülök.

Ez a legújabb mérföldkő, aminek köszönhetően a portugál minden idők legnagyobb játékosává válhat. Ő máris a klubcsapatok bajnokságának, a Bajnokok Ligájának (Európa Kupa) a gólkirálya, ahol öt alkalommal nyerte el a trófeát. Az egykori Real Madrid csatár egyben az Európa-bajnokságok történetének legtöbb gólját szerző játékosa (14), illetve az Európa – és Világbajnokságok összesített gólkirálya is (21).

A www.sportfogadas.net egyik forrása szerint Ronaldo góljainak mintegy fele a mérkőzések utolsó 30 percében születik. Az utolsó 15 percben 33-szor – köztük most az írek ellen is -, a 61. és a 75. perc között pedig 22-szer talált a hálóba. Ronaldo 17-szer lőtt gólt a 16. és 30. perc között, 16-szor a 31. és 45. perc között, 11-szer az első félidő első 15 percében, és 12-szer a második félidő első 15 percében. Mintegy 91 gólt a 16-oson belülről, míg 20-at kívülről lőtt, emellett 14 büntetőből és 9 szabadrúgásból is gólt szerzett. Litvánia és Svédország ellen talált a legtöbbször a hálóba – fejenként hétszer. A szerdai algarvei mérkőzés előtt még soha nem lőtt gólt Írországnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Nem vagyunk kint a vízből
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 11.