Labdarúgás

Jürgen Klopp kiakadt azon, hogy 24 órán belül két meccset is játszania kell a Liverpoolnak

  • Szerző:nuus
  • 2019.11.06 | 18:48

Mondjuk teljesen érthető.

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp jogosan borult ki azon, hogy idén decemberben 24 órán belül két meccset is kell lejátszania a Liverpoolnak. A naptár szerint egyrészt december 17-én az Aston Villával játszanak az angol Ligakupa negyeddöntőjében, másrészt egy nap múlva Katarban kell pályára lépniük a klubvilágbajnokságon.

Fotó: Oli SCARFF / AFP

A tavaly Bajnokok Ligáját nyert edző szerint alaposan át kellene gondolni az európai bajnokságok és kupasorozatok menetrendjét, mert az egyeztetési problémák a többi bajnokságra is érvényesek.

A Liverpool labdarúgócsapata 24 órán belül két földrészen, két különböző csapattal lesz kénytelen pályára lépni december 17-én és 18-án. A nem mindennapi eset azért állhatott elő, mert az angol együttesnek a Bajnokok Ligája-címvédőjeként a klubvilágbajnokság katari elődöntőjében pályára kell lépnie, ugyanakkor hazája ligakupájában is eljutott a negyeddöntőig. Előbbi összecsapást december 18-án, utóbbit 17-én kell lejátszania a liverpooliaknak. A klub honlapján megjelent közlemény szerint mindkét mérkőzésen ott lesznek, két különböző kerettel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FC Liverpool | 🔴⚪ (@f.c.liverpool.1892) on

“Szeretnénk kiemelni, hogy ez nem ideális forgatókönyv” – fogalmaz hivatalos állásfoglalásában a Liverpool, hozzátéve ugyanakkor, hogy a saját elért eredményeinek köszönhető ez a helyzet. “Köszönet az angol ligának, amely mindent megtett, hogy a ligakupa-negyeddöntőnek új időpontot találjon, de egyik felkínált lehetőség sem volt megfelelő” – írta a klubhonlap. A Liverpool a hazai sorozatban az Aston Villához látogat, míg a klub-vb elődöntőjében a hazai al-Szadd, az új-kaledóniai Hienghene Sport, vagy a mexikói Monterrey együttesével találkozik Dohában.

 

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.