Labdarúgás

Szalainak különleges szerepe lesz a sorsdöntő magyar-izlandi meccsen

  • Szerző:nuus
  • 2020.11.12 | 10:48

Marco Rossi ugyanis a vírus miatt távol lesz.

Marco Rossi távollétében különleges szerepe lesz Szalai Ádámnak, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának csütörtökön az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn.

A nemzeti csapat olasz szövetségi kapitányának egy nappal a sorsdöntő összecsapás előtt lett pozitív a koronavírustesztje, így nem lehet az együttessel, és ahogyan a szerda esti online sajtótájékoztatón fogalmazott, a szakmai stáb megfogyatkozásával egyfajta lélektani szerepet is be kell töltenie a Mainz csatárának. Hozzátette, igaz, hogy edzője nem játszatja a 32 esztendős támadót, de jó fizikai állapotban van.

“Szalai Ádám túl fontos ahhoz, hogy ne játsszon. Magyarországon jelenleg nincs olyan első ék, akit bármikor a pályára lehetne küldeni, kiválóan tudja megtartani a hosszú labdákat. Ha visszanézzük a bolgárok elleni összecsapást, ott is nagy szerepe volt az első két gólunkban” – nyilatkozta Marco Rossi, aki hangsúlyozta, nem érdeklik a bírálatok, hiszen ő jól tudja, mennyi mindent kell mérlegelni azzal kapcsolatban, hogy kit küld a pályára, és ezek között a mentális képesség az első.

Rossi érzelmesen beszélt betegségéről. Mint elmondta, rendkívül mérges volt magára és a világra, amiért pont a találkozót megelőzően fertőződött meg a koronavírussal. Hozzátette, korábban még viccelődött is vele – noha ez nem helyes, hiszen egy rendkívül alattomos fertőzésről van szó -, hogy bármikor elkapná a fertőzést, ha biztosan tudná, hogy csapata legyőzi Izlandot.

“Ugyanakkor megnyugtató a tudat, hogy mindenki, akit a pályára küldök, igazi harcos, akik egyetlen centit sem fognak veszni hagyni” – fűzte hozzá a kapitány.

Az újságírók várható felállással kapcsolatos kérdéseire reagálva Marco Rossi elmondta, elképzelhetőnek tartja, hogy Szoboszlai Dominik és az őt Bulgáriában nagyszerűen helyettesítő Kalmár Zsolt akár egyszerre is a pályán legyen, míg több poszton is az izlandiak erősséghez mérten mérlegelve dönt majd, ki kezdjen a Puskás Arénában.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló