Tech

A GoPro végleg felhagy a dróngyártással

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.10 | 08:13

Akkor bukta lett a Karma, hogy nem is próbálkoznak meg egy következővel.

Kijött a GoPro üzleti jelentése 2017. utolsó negyedévéről, és úgy tűnik, a cég továbbra is gyengélkedik. Addig minden rendben is volt, amíg csak akciókamerákat és kiegészítőket gyártottak, a cég szárnyalt, nagy csinnadrattával be is vonultak a tőzsdére, aztán megcsinálták a Karma drónt, és minden rosszra fordult. A Karmából ugyanis egy csomót vissza kellett hívni egy áramellátási hiba miatt, amitől az eszköz bármelyik pillanatban lezuhanhatott. Ráadásul a DJI éppen akkor dobott piacra egy nagyon hasonló, összecsomagolható, mindennapi felhasználásra kitalált drónt, a Mavic megjelenés pedig akkora pofon volt a hibás Karmának, amibe lényegében bele is halt.

GoPro: Introducing Karma

Karma is a complete system for capturing amazingly smooth GoPro footage in the air, handheld or mounted to your favorite gear. Fore more information, visit http://www.gopro.com/karma As always, happy capturing! You might see examples of extreme use in this video.

Az üzleti jelentés szerint a GoPro több száz alkalmazottjától szabadul meg, és végleg felhagy a drónok gyártásával: egyszerűen olyan erős a konkurencia, hogy nem látják értelmét a versenynek. Az eddig eladott drónok technikai supportját természetesen folytatják. A másik Karma eszköz, a mozgásstabilizátor Grip sem lett átütő siker, úgyhogy valószínűleg abból sem lesz második verzió, ráadásul a konkurencia ebben a szektorban is nagyon erős.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló