Tech

Megvan Magyarország legsokoldalúbb informatikusa

  • Szerző:nuus
  • 2021.01.25 | 16:48

Ő lett a győztes.

2020-ban immár negyedik alkalommal hirdették meg az ország legnagyobb online IT versenyét, melyre ezúttal is több mint kétezer szakmabeli jelentkezett a pályakezdőktől egészen a több évtizedes tapasztalattal rendelkező profikig. A hét héten át tartó próbatétel 21+1 kategóriában mérte fel a résztvevők IT technológiákban megszerzett tudását, a feladatsorok megoldásait pedig a szakmai hitelesítő partnerek biztosították. A tavalyi kiírás győzteseit péntek este hirdették ki egy online díjátadón: a Magyarország legsokoldalúbb informatikusa címet Szalkai Balázs érdemelte ki, aki elmondása szerint rengeteg új dolgot tanult meg a verseny alatt.

Egy nevezéssel akár az összes kategóriában is indulhattak az arra nyitott szakemberek a tavaly október végén indult Országos IT Megmérettetésen. 2020-ban a korábbi évekkel nagyjából azonos számú, több mint kétezer fő nevezett be a versenyre.

Az érdeklődő informatikusok 21+1 kategóriából választhattak, melyek az informatika számos területét lefedték a programozástól az üzemeltetésen át a cloud alapú biztonsági technológiákig. Az Akadálymentes weboldalak kategóriában pedig egy valódi értékteremtő projektben vehettek részt az érdeklődők, ugyanis egy autista, diszlexiás, látássérült és siket gyerekekkel foglalkozó napközi e-learning rendszerének kialakítása során felvetődő kérdéseket vizsgálták meg a verseny során.

2020-ban Szalkai Balázs, az Interactive Brokers C++ fejlesztője érdemelte ki a Magyarország legsokoldalúbb informatikus címet. Ő tavaly indult először a versenyen, amit annyira élvezett, hogy idén minden kategóriában beadta a nevezését.

„A tavalyi versenyen felbuzdulva az elmúlt egy évben megcsináltam sok hasznos és érdekes online kurzust a webfejlesztéssel kapcsolatban, mert annak kapcsán úgy éreztem, mára kissé elavult a tudásom. Tudtam, hogy csak akkor nyerhetek, ha komolyabban veszem a versenyt, végigcsinálom az összes kategóriát, kivéve, ha valamelyik rémesen esélytelennek tűnik. Ilyenből szerencsére csak egy-kettő volt. A feladatsorok megoldásánál igyekeztem elsősorban a minőségre, azaz a helyességre törekedni és nem a gyorsaságra, így gyakorlatilag kihasználtam a teljes időkeretet” – nyilatkozott a győztes.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.