Tech

Újabb szörnyű dolog derült ki, amiért vigyázni kell a Temuval

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.06 | 17:48
  • trendindex: 2

Magyarországon is egyre szélesebb tömegek töltik le a kínai webshop alkalmazását, pedig sorban jönnek az aggasztó hírek a Temuval kapcsolatban.

Korábban már mi is írtunk arról, hogy hiába a borzasztóan olcsó termékek, azért nem árt észen lenni. Aggasztó hír ugyanis, hogy a Temu beszállítói láncában található gyárak, különösen Hszincsiangban, feltehetően kényszermunkásokkal működnek. Ez a régió az ujgurok otthona, akiket rendszeresen zaklat a kínai kormány, és számolatlanul zárják őket munkatáborokba, kényszermunkára kényszerítve őket. Az ultra fast fashion árak mögött tehát embertelen körülmények és etikátlan gyártási folyamatok rejlenek.

Szörnyű dolog derült ki a Temuról

A Pinduoduo Inc. tulajdonában lévő Temu arról most tájékoztatott, hogy az elmúlt időszakban több olyan alkalmazás és webhely jelent meg, amelyek visszaéltek a Temu márkanevével. A cég jogi lépéseket tett a csalók ellen, de a fogyasztók továbbra is kockázatnak vannak kitéve, mivel a csalók tevékenységének megfékezése hosszú folyamat lehet.

A Temu arra kéri a felhasználókat, hogy amennyiben észlelik a csalást, azonnal jelentsék azt számukra. A kínai vállalat hangsúlyozza, hogy tervezik a kétfaktoros hitelesítés (2FA) bevezetését és ott a a HackerOne nevű „bug-bounty program” is, amely segíti a fejlesztőket a biztonsági rések időben történő felfedezésében.

Fontos azonban figyelembe venni, hogy a webáruház működése veszteséges, különféle problémákkal küzd, beleértve az ingyenes szállítás jelentette terheket is. A Temu fennmaradásához a Pinduoduo bevételeire van szükség, és ez lehet, hogy nem hosszú távon fenntartható.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló