Tech

A Skydio megalkotta az eddigi legjobb automata drónt

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.14 | 14:44

A Skydio egy MIT hallgatókból összeverbuválódott startup, és most lettek kész az R1 névre keresztelt automata drónjukkal, amiről fel is töltöttek egy lenyűgöző videót.

Mesterséges intelligencia vezérli a drónt, ami, ahogy az a videóban is látszik, képes elkerülni a környezetében lévő akadályokat, miközben tökéletesen követi a gazdáját, 4K-ban.

Annyira automata, hogy még távirányítót sem adnak hozzá.

Az egyetlen tartozék egy telefonos applikáció, amivel el lehet startolni és le lehet állítani a drónt. Az alkalmazáson belül helyet kapott egy távirányító is, amivel manuálisan lehet irányítani, de a mesterséges intelligencia vezérelte környezetfelismerő rendszer ebben a módban is éles. Tehát nem tudjuk nekireptetni semminek, a 13 kamera manuális módban is ugyanannyira figyel, mint automatában.

A drón ma került a polcokra, az ára pedig nem kevesebb, mint 2.499 dollár. Ez körülbelül 650.000 forint, de ne felejtsük el, hogy egy profi darabról van szó. Ez inkább munkaeszköz, mint hobbi, és a profi munkaeszközök általában sokba kerülnek, cserébe viszont jó munkát lehet velük végezni.  Egy extrém sportnál, például a síelésnél remek párost alkothat egy ilyen drón, és a sisakra illesztett akciókamera.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...