Tech

Nem lehet javítani az Intel processzorok most feltárt hibáját

  • Szerző:nuus
  • 2020.03.08 | 11:32

Szoftverfrissítéssel legalábbis nem.

Minden 10. generáció előtti processzort érint a biztonsági probléma, amit a Positive Technologies szakemberei fedeztek fel – írja az Engadget. Ennek résnek a természetéből fakad, hogy szoftverfrissítéssel nem lehet megoldani, bár a rést elég nehéz kihasználni, ugyanis egy hálózaton kell lenni az adott számítógéppel, vagy fizikailag kell hozzáférni.

A hiba egyébként a Converged Security and Management Engine-ben van, ami a számítógép indításáért felel, a hackerek tehát ezzel tudnak babrálni, ha megvan a hozzáférésük. Ezen keresztül eljuthatnak a merevlemezhez, így hozzáférnek a fájlokhoz. A biztonsági cég szerint csak idő kérdése, hogy a hackerek rájöjjenek arra, hogy hogyan tudnak távolról is beférkőzni a rendszerbe.

Az Intel elvileg már 2019 májusa óta tud a dologról, próbálkoztak is szoftverfrissítéssel, de a Positive Technologies szerint az egyetlen működő megoldás a processzor cseréje. Ez esetben szóba jöhetnek az Intel 10. generációs procijai, vagy a mostanában egyre nagyobb teret nyerő AMD Ryzenek valamelyike.

Címlapkép: 123rf


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló