Tech

Tudni akarod, hol jár a kedvesed? Ezt csináld!

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.11 | 11:15

A párunk lehallgatása és megfigyelése nemcsak erkölcsileg kérdéses, hanem jogilag is tilos. A magánélet és a személyes adatok védelme alapvető emberi jog, amelyet a törvények biztosítanak. Elvileg.

A lehallgatás és a megfigyelés csak különleges esetekben, hatósági engedéllyel és szigorú feltételek mellett végezhető el. Aki ezt megszegi, az bűncselekményt követ el, és akár börtönbüntetést is kaphat, ha kiderül. Ennek ellenére sokan kísérleteznek a párjuk lehallgatásával és megfigyelésével, ha mondjuk megcsalást gyanítanak. Ehhez különböző technikai eszközöket használnak, amelyek egy része ma már könnyen beszerezhető és olcsó.

Illusztráció: pixabay

 

A lehallgatás és a megfigyelés leggyakoribb eszközei a következők:

Hangrögzítő:

Ez egy egyszerű eszköz, amelyet a párunk zsebébe, táskájába, autójába vagy lakásába rejthetünk el, és amely rögzíti a környező hangokat. A hangrögzítő lehet akár egy MP3 lejátszó, egy pendrive vagy egy kulcstartó is. A hátránya, hogy nem tudjuk élőben hallgatni a felvételt.

 Lehallgató-készülék:

Ez egy olyan eszköz, amely rádióhullámok segítségével továbbítja a hangokat egy másik készülékre, amellyel meghallgathatjuk őket. A lehallgató készülék lehet akár egy bébiőr, egy GSM modul, egy Bluetooth fülhallgató vagy egy mikrofon is. Az előnye, hogy élőben hallgathatjuk a hangokat.

Rejtett kamera:

Ez egy olyan eszköz, amely képet vagy videót készít a megfigyelni kívánt személyről vagy helyről, és azt továbbítja egy másik készülékre, amellyel megtekinthetjük őket. A rejtett kamera lehet akár egy óra vagy egy szemüveg is. Az előnye, hogy látjuk a képet vagy a videót, a hátránya, hogy nagyobb méretű, drágább és nehezebben elrejthető, mint a hangrögzítő vagy a lehallgató készülék.

Ugyan van olcsóbb termék is belőle, amely mondjuk telefontöltőnek van álcázva, és pusztán egy adatkártya kell bele. Tudnunk kell, hogy párunk mennyire járatos a külyükben, hiszen ha képben van az otthon használatos termékekkel, akkor bizony könnyen kiszúrhatja, hogy valami oda nem illő van a lakásban. Persze egész egyszerűen is megoldhatjuk ezt a kérdést: ha van egy olyan telefonunk, ami használaton kívül van és jó az aksija, könnyedén rögzíti a beszélgetéseket, nekünk utána csak meg kell hallgatni.

Nyomkövető:

Nem meglepő, hogy ma már a nyomkövetőket is másolták, és egy online rendeléssel akár már holnap beteheted a párod kocsijába, hogy lásd merre jár. Ám ennek is van egyszerű verziója: vannak olyan telefonok, melyekkel pár egyszerű lépésben ezt is bekapcsolhatod és a sajátodon figyelheted útvonalát.

A fent említett eszközökön kívül léteznek még más, fejlettebb és kifinomultabb technikai eszközök is a lehallgatásra és a megfigyelésre, de ezeket általában csak a szakemberek vagy a titkosszolgálatok használják.

Hangsúlyozzuk: ha a partnered, szerelmed vagy akár csak egy barátod megfigyelésért így csinálod,  bűncselekményt követsz el!

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló