Tech

Elon Musk szerint halhatatlan diktátor válhat a mesterséges intelligenciából

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.06 | 14:46

Elon Musk a "Do You Trust This Computer?" című film bemutatóján mondta el a gondolatait egy olyan mesterséges intelligenciáról, amit egy tekintélyelvű kormány fejleszt.

(kép: Peter Parks/AFP)

Musk híres arról az álláspontjáról, hogy szerinte hatalmas kockázatot jelent a mesterséges intelligencia fejlődése. Különösen akkor, ha egy olyan kormány fejleszti ki, ami alapból tekintélyelvű.

Oroszországban algoritmusokat használnak a demokrácia aláásására, Kínában pedig olyan rendszeren dolgoznak, amivel ellenőrizhetik az összes állampolgárt.

Vannak olyan országok, ahol mesterséges intelligenciát használnak az emberek befolyásolására és monitorozására. Elon Musk szerint ezzel az a baj, hogy egy öntanuló MI nem hal meg úgy, mint egy emberi diktátor, így az emberi hatalom távozása után is a képben maradhat. Azt is hozzátette, hogy

„még el sem bírjuk képzelni, hogyan befolyásolja majd az életünket a mesterséges intelligencia.”

Korábban, amikor a harmadik világháborúval ijesztgetett minket, arról beszélt, hogy az MI veszélyesebb mint az atomfegyverek. Ennek pedig az az oka, hogy nincs szabályozva a fejlesztése, így bárki szabadon csinálhat bármit a mesterséges intelligenciával. Musk szerint a kormányoknak törvényeket kellene hozniuk az MI fejlesztésről.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló