Tech

Ezt tedd, hogy tovább bírja a telefonod akksija

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.09 | 14:35

Az okostelefonok akkumulátorának élettartama és üzemideje kulcsfontosságú a mindennapi használat során. Most megmutatjuk neked, hogyan hosszabbíthatod meg az akkumulátor élettartamát rendkívül egyszerű beállításokkal és praktikákkal.

Illusztráció: freepik.com

Hogyan növeld meg az akkumulátor üzemidejét?

Az okostelefonok nélkülözhetetlen társaink lettek, de gyakran szembesülünk az akkumulátor gyors merülésével. Az alábbi egyszerű beállításokkal és szokásokkal azonban jelentősen növelheted az akkumulátor üzemidejét:

Képernyő beállítások

Csökkentsd a képernyő fényerejét és állítsd be, hogy gyorsabban kapcsoljon ki. Ezzel elkerülöd, hogy feleslegesen plusz perceket világítson a telefonod, amit a telefonod akksija is meghálál.

Energiafogyasztó alkalmazások

Korlátozd a magas energiafogyasztású alkalmazásokat, hogy azok csak akkor működjenek, amikor valójában használod őket. Nem is gondolnád, mennyi energiát szívnak le a feleslegesen háttérben futó alkalmazások.

Töltési szokások

Kerüld a túlmelegedést és ne merítsd le teljesen az akkumulátort, ha 10% alá kerül a töltöttségi szint, mindenképp tedd töltőre.

Rendszerfrissítések

Frissítsd rendszeresen az alkalmazásokat és a rendszert, hogy mindig a legoptimálisabban működjenek.

Ezek a lépések nemcsak az üzemidőt növelik, hanem az akkumulátor élettartamát is meghosszabbítják. A Google Support oldalán további részleteket is találhatsz, valamint érdemes kihasználni az Akkumulátorkímélő mód vagy más alacsony fogyasztású üzemmódokat is, amelyek további segítséget nyújtanak az akkumulátor gazdálkodásában.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló