Tech

Floridában szigorítják a közösségi média használatát gyerekeknek

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.26 | 11:45

Floridában tervezik a legkeményebb korlátozás bevezetését a fiatalok védelme érdekében: szóba került, hogy betiltanák a 16 év alattiak számára a közösségi média használatát. A képviselőház már el is fogadta a törvényjavaslatot, miután a szenátus is jóváhagyta.

Floridában fontolgatják az Egyesült Államok egyik legszigorúbb korlátozásának bevezetését, amely a kiskorúakat célozza. Az Economx.hu beszámolója szerint, ebben az államban egy törvénytervezet tiltaná meg a 16 év alatti fiataloknak a közösségi média platformok használatát, akár szülői hozzájárulással is. A képviselőház már elfogadta ezt a javaslatot, röviddel azután, hogy a szenátus is rábólintott.

Illusztráció:pixabay

 

A tervezett szabályozást olyan közösségi média platformokra alkalmaznák, amelyek képesek a felhasználók aktivitásának követésére, és ahol a fiatalok szabadon megoszthatnak különféle tartalmakat. A szigorítástól azt várják, hogy segítségével hatékonyabban óvhatják meg a 16 év alattiakat a közösségi média használatának esetleges túlzásaitól és kényszerességétől.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.