Tech

A Facebook egyik alapítója szeretné, ha feldarabolnák a legnagyobb közösségi oldalt

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.10 | 12:10

Chris Hughes szerint az oldal túlságosan befolyásossá vált.

A Facebook egyik alapítója, Chris Hughes a New York Times-ba írt cikkében azt írja, hogy külön részekre kéne bontani a legnagyobb közösségi oldalt. Szerinte Mark Zuckerberg a szabályozás hiányosságainak köszönhette óriási hatalmát, ami túlmutat bárki befolyásán a magán- vagy kormányzati szektorból.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giraffe Digital (@giraffe.digital) on

Hughes szerint a legtöbb szavazati jogot adó részvény Zuckerberg kezében van, az igazgatótanács inkább csak tanácsadó testületként működik, a vezérigazgató maga dönthet arról, hogyan működjenek a Facebook, az Instagram és a WhatsApp algoritmusai, vagyis mit láthassanak a felhasználók. Ezt a hatalmat pedig rivális cégek vagy politikai jelöltek ellen is felhasználhatja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BridgehouseLaw LLP (@bridgehouselaw) on

A megoldás pedig az lehet, hogy a Facebookot fel kell darabolni. A társalapító úgy vélekedett, a közösségi oldal egyszemélyben uralja az internetet, nincs más alternatíva. Hughes szerint Zuckerberg azért egy kedves fickó, de neheztel rá, amiért korábban az oldal növekedését a felhasználók adatbiztonságánál is előrébbvalónak tartotta.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló