Tech

Napelemes cseréppel újít be a Tesla atyja

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.11 | 18:49

Végtelen garancia, harminc évig biztosan áramot termelő napelemcellák: a Tesla atyjának szupertetőjét jövőre már Európában is meg lehe vásárolni.

Nehéz Elon Musk bármelyik cégét nyugodt szívvel startupnak nevezni: irtóztató pénzekből üzemelnek, műholdat juttatnak pályára, autót gyártanak. Van olyan is, ami ráadásul már tőzsdén is van. Mégis kicsit bizonytalan, egy-egy jövőképre feltett vállalkozásokról van szó.

A fenti bejelentés azonban mégis egy startup történetének egy újabb lépése. Ma a Twitteren közölte Musk, hogy a cég napelemes cserepét már meg lehet rendelni. Az Egyesült Államokban már az idén szállítani fogják az energiatermelő tetőalkatrészeket, a világ többi országába jövőre jut el a cserép.

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Musk és cége csavart még egyet a cserépbizniszen: azt is bejelentették, hogy végtelen garanciát vállalnak a cserepekre. Amíg a tető alól le nem bontják a házat, vörös óriássá nem fújódik a nap, addig biztosítják, hogy a cserép cserép marad. Az ígéretben van egy trükk: az energiatermelő képességet és az időjárásállóságot csak harminc évre vállalja a cég.

A napelemes tető természetesen összekapcsolható a Tesla Powerwall nevű akkus energiatárolójával. Tölthető vele az elektromos autó, működtethető róla az összes háztartási gép. Ráadásul a tetőrendszer piacra dobásával befejeződött a 2016-ban felvásárolt SolarCity nevű cég beépítése a Tesla portfóliójába.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.