Tech

Érkezhet az USB-C-s iPhone

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.12 | 17:48

Egyre többen gondolják úgy, hogy az Apple már jövőre átállhat az USB-C csatlakozóra az iPhone-jaiban.

Az Európai Bizottság mobiltöltők egységesítéséről szóló döntései kapcsán sokan élcelődnek azzal, hogy mire életbe lépne a törvény, addigra az Apple teljesen felhagy a csatlakozókkal az iPhone-jain. Ez azonban olybá tűnik, hogy nem így fog történni, legalábbis az egyik legmegbízhatóbb elemző, Ming-Chi Kuo szerint, aki azt állítja, hogy 2023-ban már USB-C portok kerülnek az Apple telefonjaiba.

Ez némileg azért lehet meglepő, mert első blikkre valóban úgy tűnt, hogy az almás vállalat nem fog letérni a Lightning-csatlakozókról addig, amíg teljesen át nem áll a vezeték nélküli töltésre. Ennek nyilván gyártási okai vannak, hiszen a többi termékükben rendre megtalálható az USB-C, legyen szó iPadről, iMacről, vagy MacBookról. Vagyis az iPhone maradt az egyetlen Lightning-csatlakozással.

Kuo azt szerint azonban az iPhone 15-ös modellekkel viszont megtörténhet az átállás, ami javíthatná az iPhone átviteli és töltési sebességét a hardveres kialakításokban, ugyanakkor hozzáteszi, hogy a végleges specifikációs részletek még mindig az iOS támogatásától függnek. Mindezt egyébként a beszállítókra alapozva mondja, akik az elkövetkező 1-2 évre megnövekedett megrendelést kaptak az Apple-től.

Mindezt azonban érdemes fenntartásokkal kezelni, ugyanis az EU erre vonatkozó törvényjavaslata ideális esetben csak 2025-ben, az iPhone 17-es modellekkel együtt lépne életbe, vagyis a vállalatnak bőven volna ideje még arra is, hogy időközben teljesen átálljon a MagSafe töltésre. Ugyanakkor arról is lehetett hallani, hogy az EU döntéshozói felgyorsítanák a folyamatot, amivel már

Forrás: Leet.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.