Tech

Már otthon is ellenőrizhetik termékenységüket a férfiak

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.22 | 07:46

A YO Home Sperm Test segít abban, hogy a férfiak egy egyszerű alkalmazás segítségével, otthon figyelhessék meg, hogy termékenyek-e.

Az applikáció lényege, hogy a spermaminta egy kis tárolóra kerül, amelynek segítségével egy mikroszkópos alkalmazáson keresztül figyelhetjük meg annak minőségét. Az alkalmazás olyan okostelefonokkal használható, amelyek megfelelő kamerával rendelkeznek. Minél magasabb a sperma koncentrációja, annál valószínűbb, hogy a férfi sikeresen termékenyíti meg partnerét.

A módszer már csak azért is hasznos, mert sok férfi tart attól, hogy orvoshoz menjen és ott produkáljon spermamintát, ezért aztán otthoni körülmények között nagyobb eséllyel kiderül, mennyire termékeny. Az applikáció letöltését követően a férfi egy 50 dolláros bevezető készletet vásárol, amelyben tárolóedény, a spermamintával összekeverendő por, tesztcsík és műanyag pipetta található a YO-klip mellett.

A klip az Android és iPhone telefonokhoz illeszthető, és videófelvételt készít a mintáról. Az alkalmazás ez alapján 30 másodperc alatt elemzi a sperma minőségét: a spermaszámot és a sperma mozgékonyságát. A szakemberek szerint a meddőségről 40 százalékban kizárólag a férfi tehet, az alacsony spermaszám miatt. Egy pár akkor számít meddőnek, ha egy év rendszeres nemi élet után sem esett teherbe a nő.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló