Tech

100 autós vakon követte a Google Maps útvonalát, nagyon nem kellett volna – fotó

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.27 | 15:48

A felajánlott gyorsabb útvonalat választva hatalmas pácba kerültek az autósok.

Na, pont ezért nem kell feltétel nélkül megbízni minden esetben a technikában! Közel száz vezető döntött úgy, hogy nem néz utána annak, milyen gyorsabb útvonalat dobott fel a Google Maps, hanem gondolkodás nélkül rákanyarodott a felajánlott útra, amely végül úti céljuk helyett a semmi közepére vitte őket, ahol ráadásul többen ott is ragadtak a sárban.


A coloradói autósok vasárnap épp a denveri reptérre igyekeztek, amikor az oda vezető Peña Boulevard egy baleset miatt bedugult. Ekkor ajánlotta fel nekik a Google Maps az állítólagos gyorsabb utat, amin az alkalmazás szerint fele annyi idő alatt juthattak volna el a reptérre, mint az eredetileg tervezett bedugult szakaszon. Ez azonban túl jól hangzott ahhoz, hogy igaz legyen, nem is lett az… Az autósok végül a semmi közepén találták magukat, egy réten. Az út az esőzések miatt rettenetesen sáros is volt, több autó megcsúszott ezen, így a mögöttük állók beszorultak.


Connie Monsees a férjét akarta felvenni a reptéren, amikor szembesült a Peña Boulevardon történt balesettel.

Gondoltam, csak van egy másik út is a repülőtérre, így megnéztem az alkalmazást. A felajánlott útvonal 23 perc volt, míg az eredeti 43 perc lett volna, így döntöttem, és lekanyarodtam a főútról, amerre az applikáció mutatta. Egy csomó másik autóst is láttam már ekkor, aki arra ment, így gondoltam hogy ez oké lesz nekem is.

– mesélte a nő.

A Google nem jelölte, hogy ez magán út lenne, így Connie Monsees csak ment tovább a sáros úton. Connie végül szerencsés volt, mert négykerékhajtásos autója kimentette őt a pácból, és a sárból. Ő így vissza tudott fordulni, sőt, pár pórul járt embert fel is vett, és kivitte őket a reptérre, hogy biztosan elérjék a gépüket.

via GIPHY

A Google közleményében reagált a kínos estere. Azt írták, hogy számos tényezőt vesznek figyelembe akkor, amikor megtervezik az útvonalakat, így az út méretét és besorolásukat is nézik. „Bár, mi mindig arra törekszünk, hogy a legjobb útvonalat ajánljuk fel, közbejöhetnek nem várt körülmények, mint például az időjárás” – írták. Hozzátették, hogy ők minden vezetőt arra biztatnak, hogy mindig vegyék figyelembe a helyi törvényeket, maradjanak figyelmesek, és legjobb belátásuk szerint döntsenek vezetés közben.

Azaz magyarul: az autósoknak érdemes a józan paraszti eszüket is használni akkor, amikor csak azért, mert egy app azt mondja, hogy az a legrövidebb út, belehajtanak a susnyásba.

Tanulságos sztori.

Címlapi kép: Pixabay CCo

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló