Tech

Szétszedi az agyunkat a közösségi média, jön a Facebook és Instagram limit

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.02 | 14:19

Érkezik egy funkció, amivel korlátozhatjuk magunkat a céltalan görgetéstől.

Kép: Pixabay

A Facebook tavaly decemberben adott ki egy közleményt, amely szerint mentálisan egészségtelen a közösségi média túlzott használata. Többek között a University of Michigan kutatása is ezt bizonyítja, amelynek során kiderült, rosszabb kedvűek azok, akik csak görgetnek lefelé, mint az aktívan posztoló és kommentelő társaik.

A megoldás

Nemsokára követhetjük, hogy mennyi időt töltünk az Instagramon és a Facebook-on, és annak fényében limiteket szabhatunk magunknak. Tehát, ha mondjuk vissza szeretnéd fogni a napi átlag három órányi nézelődést, beállíthatod, hogy mondjuk egy óra lefele görgetés után ne kapj több értesítést, valamint a program szól, hogy aznapra már elég lesz.

Jobb, mint a semmi, bár a legnagyobb probléma a céltalan használattal van, amihez nincs szükség semmilyen értesítésre. Itt arról van szó, hogy akkor is elő-elő szedjük a telefonunkat, amikor semmi okunk sincs rá.

Em Sheldon az Instagramon keresi a kenyerét életmód bloggerként és véleményvezérként, de még szerinte sincs rendben a közösségi média.

Em Sheldon (@emshelx) által megosztott bejegyzés,

Én 7/24-ben fent vagyok, része a munkámnak, de szerintem is gáz, hogy ekkora függőséget okoz. Az új funkció lehet hogy rávesz arra, hogy letegyem néha a telómat, egész hatásosnak tűnik egy olyan üzenet az arcomba, hogy már hat órája csak görgetek lefelé.

– mondta.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.