Tech

A HP-nél rájöttek, hogy a fénymásolás kínokkal jár

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.12 | 13:07

A HP nagyjából egymilliárd dollárért megveszi a Samsungtól a cég nyomtatókat és fénymásolókat gyártó egységét. A felhasználók már unják az állandó szervizelést, a HP szerint pedig a kisebb verseny jobb gépeket eredményez majd.

“-Kijött?
– Nem jött ki.
– Melyikre küldted? Van benne papír?
– Van.
– Akkor begyűrte?
– Ja, úgy néz ki, begyűrte.”

A jelek szerint a HP-nál tudják, hogy aki már nyomtatott valaha, biztosan bonyolódott a fenti, vagy ahhoz hasonló párbeszédekbe. Csökkenteni akarják az ilyen beszélgetések számát, ezért a lehető leglogikusabb döntést hozták: megveszik a Samsungtól a nyomtatókkal foglalkozó részleget 1,05 milliárd dollárért.

inside-printer-1253914
Látod a végét? Hol gyűrte be?

Tényleg azt gondolják, hogy a vásárlással új életet lehet lehelni az iparágba. A döntést bejelentő sajtóközleményben is ezt írják:

“A vásárlás olyan helyzetbe hozza a HP-t, hogy a cég az alapokról építheti fel újra az 55 milliárd dolláros nyomtatási és másolási piacot, ahol évtizedek óta semmiféle innováció nem történt.”

A Samsung és a HP vezetői jelenleg úgy gondolják, hogy egy év kell az üzlet lezárásához. A Samsung minden nyomtatókkal és fénymásolókkal kapcsolatos tevékenységet átad a HP-nak: a kínai gyártóbázist, a világszerte szétszórt 50 értékesítési pontot, valamint nagyjából 6500 szabadalmat is. A Samsungnál jelenleg 6000-en dolgoznak a nyomtatókat, másolókat gyártó részlegen.

Kevesebb cserélhető alkatrész = boldog user?

A HP az ígéret szerint ráfekszik a “kettő az egyben” típusú eszközök gyártására és forgalmazására. Ezek a gépek nyomtatni és másolni is tudnak egyszerre. A cég szerint a vásárlók leginkább azért frusztráltak, mert a gépeket sokat kell szervizelni, ugyanis rengeteg bennük a külön-külön cserélhető, és ezért külön-külön tönkremenni képes alkatrész. A sajtóközlemény szerint annak például nagyon örülnek, hogy a Samsung már csinált olyan multifunkciós készüléket, amiben csak 7 (hét!) cserélhető alkatrész van.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy reméljük, ami begyűri a papírt, azt azért ki lehet majd gyorsan cserélni.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.