Tech

Most komolyan köztérnek hívják majd az Apple üzleteit?

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.14 | 08:52

A nagy Apple-bejelentésen elhangzott egy terv, hogy a jövőben Town Square névre keresztelik majd át a cég üzleteit. Biztos, hogy jó ötlet ez?

A Steve Jobs színházban tartott, keddi bemutatón Angela Ahrendts, az Apple kevés női előadóinak egyike elmondta, hogy a jövőben Town Square-nek hívják majd a hivatalos Apple boltokat.

Nem hívjuk többé üzleteknek az Apple boltjait. Városi, közösségi tereknek kereszteljük át őket a jövőben, mert ezek azok a helyek, ahova évente 500 millió ember tér be évente. Ahol mindenkit szeretettel fogadunk

– mondta az Apple egyik vezető előadója.

‘전 직장’ 과 ‘현 직장’ . #burberry #apple #together #AngelaAhrendts

@wonderkim által megosztott bejegyzés,

A Slate magazin hívta fel a figyelmet arra, hogy miért is furcsa ez az egész. A szerző, Henry Grabar egy hosszabb publicisztikában írta le a véleményét, amelynek lényege nagyjából így foglalható össze:

  • egy márkabolt nem lehet közösségi tér, mert ez is csak egy üzlet, amely egy céghez tartozik és a pénzedet akarja
  • egy köztér normális esetben az államhoz tartozik
  • ugyanakkor az is igaz, hogy az elmúlt években a cégek jobban elvégezték azokat a funkciókat, amelyek amúgy a közszféra feladatai lennének (az Apple például néhány éve felújította a Carnegie könyvtárat Washingtonban)
  • ezen továbbhaladva: a városi ember rászorul arra, hogy a corporate világ része legyen: például ha az ember nem talál nyilvános vécét, egy Starbucksba megy be pisilni és mivel a közkönyvtárak korán bezárnak, a gyerekek is inkább a McDonald’s-ba mennek tanulni

Szóval a szerző véleménye szerint ha nem ilyen világban élnénk, amely ennyire kedvező feltételeket kínál a nagyvállalatoknak, akkor talán nem szorulna rá ennyire a cégekre a társadalom. A legjobb példa erre a 2016 végén megnyitott párizsi Apple store, amely jelentős adókedvezményekkel nyithatott meg a francia fővárosban.

A keddi sajtóbemutatón előadó Angela Arhendts egyébként valószínűleg közösségi terekre gondolt, amikor town square-ről beszélt, de valóban kicsit bizarr elnevezés ez egy Apple üzletnek.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Slate
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...