Tech

A Fekete Rigó utódja a hangsebesség hatszorosával haladva szórja majd a bombákat

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.20 | 13:13

Az SR-72 fejlesztése körül még mindig sok a titok, de az biztos, hogy ha egyszer elkészül, a világ legmenőbb harci repülője lesz.

Ha a világ repülői coolsági versenyen vennének részt, azt még mindig a Fekete Rigó (Blackbird) becenéven futó SR-71 nyerné meg: a világ valaha volt leggyorsabb légi járműve egy kémrepülőgép volt, amit a ’60-as években fejlesztett ki a Lockheed Martin Skunk Works-nek becézett speciális tervezőirodája, a hangsebesség háromszorosával haladt, és ezen kívül is egy igazi technikai csoda volt, plusz mai szemmel is gyönyörűen néz ki. A Blackbird 1998-ban vonult vissza az aktív szolgálattól, 2013-ban pedig bejelentették, hogy a Skunk Works elkezdett dolgozni az utódján. Az SR-72-ről egyelőre nagyon keveset lehet tudni, ezt gyűjtötte most össze a Business Insider egy infovideóba.

Azt már lehet tudni, hogy a kitűzött cél a hangsebesség hatszorosa, ezzel a brutális sebességgel a világ bármely pontján ott tudna lenni a gép egy órán belül. Ráadásul nem csak kémkedésre, csapásmérésre is alkalmas lesz a Fekete Rigó 2.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.