Tech

Elképesztő biztonsági rendszert dolgozott ki egy kínai cég

  • Szerző:nuus
  • 2018.11.08 | 11:47

Az emberek járását figyeli, és nem lehet átverni sántikálással, ugyanis nem csak a lábak, az egész test mozgását figyeli.

Kép: Pixabay

A Watrix rendszere ötven méteres távolságban működik, derült ki egy interjúból. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a maszkos bűnözőket is képesek beazonosítani, akár egy biztonsági kamera felvétele alapján. Ez gyökerestül felforgathatja a rendőri munkát, ugyanis nem kell más azonosító jelek után kutatniuk, például ujjlenyomatok után. Ha ez bejön, a rendőrőrsön sétáltatják majd a gyanúsítottakat.

A szoftver elkészíti a mozgás sziluettjét, ezután 94 százalékos pontossággal képes azonosítani az embereket, legalábbis a cég elmondása szerint. A sanghaji rendőrség már teszteli is a rendszert, amely egyébként már létezett korábban is. Az angolok, a japánok és az amerikai hadsereg is foglakozott a mozgás alapú azonosítással, viszont ők nem tervezték szélesebb körben elterjeszteni.

Kínában azért kicsit más a helyzet, náluk már jelenleg is fut egy arcfelismerő rendszer, amellyel monitorozzák az ott élőket, e mellé érkezik a Watrix mozgás felismerője. A cég szerint hasznos lesz a kínai társadalomnak, például ha elesik egy idős ember az utcán, arról azonnal értesülhetnek a megfelelő szervek, meg azok is, akikről nem nagyon tudnak. Persze emellett tényleg hasznos lehet, például a bűnüldözésben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló