Tech

Már készül az igazi Vasember: külső csontváz segíthet majd cipekedni az amerikai katonáknak

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.19 | 15:37

Egyelőre nem néz ki olyan menőn, mint a filmekben, de már létezik, és működik.

Az exoskeleton már feltűnt egy rakás filmben és videojátékban, a Bolygó neve: Halál rakodógépétől Ironman páncéljáig rengeteg verzió van belőle, úgyhogy ideje volt, hogy néhány tudós a valóságban is elkezdjen foglalkozni vele. A Lockheed Martin legújabb fejlesztése az Elysium című filmben látható, végtagokra erősített külső csontokhoz hasonlít a leginkább, bár az amerikai hadipari óriás tudósai egyelőre megelégedtek azzal, hogy a lábaknak kölcsönözzenek némi plusz erőt.

Lockheed Martin’s “Fortis” Exoskeleton in Action

Defense contractor Lockheed Martin has received a contract for the U.S. Navy to evaluate and test two of its iron man-like exoskeletons for potential use in naval shipyards. More: http://goo.gl/HxkwXq Video courtesy Lockheed Martin

A Fortis Exoskeleton egy háttámlából és egy hozzá kapcsolódó, lábakra szerelhető vázból áll, a combok és a lábszárak mellett futó fémrudak pedig egy motorizált térdben találkoznak. Ez az egész eszköz lelke, aminek segítségével jelentősen javítható az exoskeletont viselő ember teljesítmény rakodásnál, cipekedésnél, vagy nehéz terepen történő gyaloglás során. Hogy a hadsereg mikor vezeti be a használatát, arról egyelőre nincsenek hírek, de a fejlesztők szerint minimális gyakorlás kell csak a használatának elsajátításához.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló