Tech

Saját készítésű rakétával akarja kilőni magát ez a férfi, hogy bebizonyítsa: a Föld lapos

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.23 | 15:12

Házilag barkácsolt rakétával lövi ki magát most szombaton egy kaliforniai limuzinsofőr, aki fotókkal szeretné bizonyítani, hogy a bolygónk bizony nem gömbölyű.

A 61 éves Mike Hughes mindössze 550 méteres magasságba szeretne eljutni a fémhulladékokból épített, gőzhajtású rakétájával, és ha minden jól megy, 800 kilométer per órás sebességgel 1600 métert fog megtenni, mielőtt földet ér. A küldetést az Egyesült Államok délnyugati részén elterülő Mojave-sivatag sík terepén hajtja majd végre.

Hughes hosszabb távolabbi célja, hogy több kilométeres magasságból készítsen fotókat a bolygónk felszínéről, de ehhez még saját bevallása szerint is jobban el kell mélyülnie a rakétatechnológiában. A képekkel szeretné bizonyítani, hogy minden tudományos tény ellenére a Föld bizony lapos.

Talán nem véletlen, hogy a bátor vállalkozó férfit csak Mad Mike néven szokták emlegetni. Ő már évek óta épít rakétákat vegyes sikerrel, és csak a közelmúltban vált laposföld-hívővé, miután adományokra van szüksége kísérleteihez. Mindenesetre három évvel ezelőtt már 400 métert repült a saját készítésű rakétájával.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.