Tech

A Tesla saját processzoron dolgozik

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.08 | 16:14

Manapság egyre gyakoribb, hogy egy vállalat saját hardvert készít a szoftverüknek, ez alól a Tesla sem kivétel. Elon Musknak ezen a téren is nagyszabású tervei vannak, mint ahogy mindenhol.

Elon Musk a technika minden ágában valami nagyon nagyot szeretne alkotni, és többnyire össze is jön neki.  Legyen az a világ legnagyobb akkumulátora, Los Angeles földalatti alagút rendszere, vagy a világ meghódítása elektromos kamionokkal, Nála nem beszélhetünk a “legújabb projektjéről”, maximum az egyik legújabbról, ugyanis egyszerre törtet legalább 3-4 területen.

Eljött az ideje, hogy a Tesla saját chipet gyártson a mesterséges intelligenciájának.

Ennek az előnye, hogy egy külön a saját programjukra megalkotott chippel jobban fog menni a szoftver, mint más gyártók hardvereivel. Jelenleg az Nvidia grafikus meghajtóit használják az önvezető autók mesterséges intelligenciájához, viszont a saját processzorral ezek gyorsabban működhetnek.

A gyorsaság kulcsszerepet játszik abban, hogy egy önvezető autó mennyire tud önvezető lenni. Ennek különböző szintjei vannak, a legjobb az 5. szint, itt már egyáltalán nincs szükség emberi felügyeletre, akár hátat is lehet fordítani a kormánynak, de akár egy kis szundit is le lehet nyomni a hátsó ülésen, az autó magától elintéz mindent. Elon Musk szerint ez az új processzor lesz az egyik legfontosabb eleme annak, hogy ezt elérjék.

Nyitókép: tesla.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Egészség
7 tipp az erekció javítására
  • szerző:nuus
  • 2023. 03. 11.