Tech

Minden Gmail-est érintő fontos változás élesedett

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.09 | 07:18

A Gmail továbbfejlesztette levélszemét-szűrő rendszerét, amely új megközelítéssel segíti azoknak az e-maileknek azonosítását és blokkolását, amelyek nem kívántak.

Fotó: Pixabay

A spamek elleni küzdelemben minden e-mail-szolgáltató számára fontos a hatékony védelem, és a Gmail sem kivétel ebből. Bár a Google levelezőrendszerének biztonsági intézkedései jelentős fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években, továbbra is vannak olyan trükkök, amelyek kijátszhatják a szűrőket.

A hwsw jelentése szerint az új rendszer, amelyet a Google RETVec (Resilient & Efficient Text Vectorizer) néven indít most, 38 százalékos javulást hozott a levélszemét-észlelési arányban.

Az RETVec nevű rendszer szövegosztályozási megoldás, amely segít azonosítani és felfedezni a manipulált szövegeket. A kéretlen spamek gyakran használnak olyan karaktereket, amelyek az igazi szövegekre hasonlítanak vagy láthatatlanok, hogy elkerüljék a spamszűrőket. Az algoritmus a gépi tanulás és a TensorFlow modell segítségével próbálja észrevenni a szavak jelentésének azonosítását a tényleges karaktertartalom helyett.

Az RETVec modell hatékonyan kódolja az összes UTF-8 karaktert és szót, így több mint 100 nyelven működik, miközben kevesebb számítási kapacitást használ, ami kevésbé terheli a rendszer erőforrásait. A rendszer ezáltal nemcsak pontosabb, hanem hatékonyabb is lett a spam-ek elleni harcban.

A Google azt állítja, hogy a tesztek után most már minden Gmail-felhasználó számára elérhetővé vált az új szűrőrendszer.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló