Tech

Mostantól nem remegnek a filmek mobilon, hatalmas siker lett a Kickstarteren a DJI-rivális kamerastabilizátor

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.22 | 09:33

A FlowMotion ONE tervezői 30000 dollárt akartak összeszedni a crowfounding oldalon. Ez egy óra alatt sikerült is nekik. Azóta viszont már az összeg tízszerese is összejött.

Elég gyorsan növekszik a kisebb kézi kamerastabilizátorok piaca, a nagy cégek közül először a DJI jelentkezett először az Osmoval, a GoPro pedig nemrég jött ki a Karma Grippel. Míg előbbiből létezik okostelefon stabilizátor, és olyan is, amihez egy teljes értékű kamera tartozik, és okostelefont lehet használni hozzá képernyőként, addig a másik egy speciálisan a cég akciókamerájához készült gimbalos stabilizátor. A nagyok mellett pedig már kisebb trónkövetelők is jelentkeznek, mint például a Removu S1, ami szintén egy GoPro stabilizátor, valamint a  Zhiyun Crane, ami kisméretű kamerákhoz jó.

A legújabb népszerű termék a FlowMotion ONE lehet a sorban, ez is egy okostelefonokhoz készült kézi stabilizátor. A tervezők egy Kickstarter kampányt indítottak a projektjüknek, aminek még nincs vége, de máris fényes siker. A tervezett 30000 dolláros célt jócskán meghaladva már 360000 dollár felett áll a számlálójuk. FlowMotion ONE tervezett ára az áprilisi megjelenéskor 299 dollár lesz, ez pontosan megegyezik a DJI Osmo Mobile árával, de most a támogatók majdnem féláron juthatnak hozzá, ha befektetnek a projektbe, nyilván ez is az őrült Kickstarter siker titka. Ráadásul a FlowMotion ONE-hoz GoPro mount is jár, szóval akció kamerával is lehet majd használni, így a jóval drágább Karma Grip konkurenciája is lehet.

(forrás: Cinema5D.com)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló